Nog een speler wiens verhaal over is bij Anderlecht: niet gemotiveerd genoeg

02 december 2016 13:29

Anderlecht speelde gisteren met Nathan Kabasele in de spits. Een duidelijk signaal naar Hamdi Harbaoui toe dat het voor hem over is bij Anderlecht. Het verhaal van een transfer die gedoemd was om te mislukken.

Toen de verrassende transfer van Harbaoui erdoor kwam deze zomer haalden al enkele voetbalkenners hun wenkbrauwen op. Harbaoui als tweede spits nemen, leek immers geen al te beste affaire. De Tunesiër heeft naam gemaakt in België en zodra het minder ging lopen, voorspelden velen dat hij er een nukkige speler ging rondlopen in Neerpede.

En zo geschiedde. Harbaoui werd ook al eens openlijk aangepakt door Weiler - die dat met redelijk wat spelers deed - en Harbaoui reageerde daarop niet al te best. Spelers die ooit topschutter werden in België hebben nu eenmaal een zekere eer hoog te houden. Dat hij tweede aanvaller was, stoorde hem niet zo erg. Wel dat hij met te weinig respect behandeld werd.

Onlangs werd hij door Weiler nog eens aangepakt in de kleedkamer en toen kookte het potje wel over. Ondanks de berichten van Anderlecht dat hem nooit gevraagd is om bij de beloften te trainen, is dat wel gebeurd. En dat was voor de eergierige Harbaoui een stap te ver. Hij weigerde en bezegelde daarmee ineens zijn lot bij Anderlecht.

De aanvaller is niet meer welkom bij de trainingen van de eerste ploeg en zal in januari een oplossing moeten zoeken. Bij Udinese werd hij eerder ook al afgewezen voor te weinig werkijver en een te zwakke mentaliteit. In januari moet paars-wit dus ook op zoek naar een extra spits. 't Is toch al iets geweest met die transfers dit seizoen...

Johan Walckiers

Beker van België \\ Anderlecht
 
 
Reacties.