Maes benadrukt positieve voor Lokeren: "Een hele geruststelling"

02 december 2016 19:23

Er biedt zich dit weekend een buitenkansje aan voor Racing Genk om de top zes te benaderen. Nogal redelijk wat ploegen boven hen staan dit weekend tegenover elkaar en sommigen gaan dus punten verliezen. Maar dan moet er thuis wel gewonnen worden van Lokeren.

Peter Maes heeft alvast wat meer vertrouwen in zijn groep na de bekermatch tegen Waasland-Beveren. "Dat een jonge groep als deze zo goed de rug kan rechten na een grote teleurstelling, dat belooft veel goeds. Wij hebben ook gemerkt dat de jongens die sinds een hele tijd nog eens begonnen aan de wedstrijd meer dan hun steentje bijgedragen hebben."

"Dat is een geruststelling. Het bewijst dat ik de jongens die mentaal en fysiek op hun tandvlees zitten kan vervangen met het oog op het drukke programme dat ons nog te wachten staat."

Maar nu moet er verder gegaan worden op het elan tegen Lokeren. "Er is daar wel het één en het ander veranderd sinds de trainerswissel. Zo is er afgestapt van de driemansverdediging. Toch blijven zij een goed blok zetten. Dat verwacht ik ook aanstaande zondag weer. Wij moeten maar een oplossing zoeken om er doorheen te geraken. Als wij de aansluiting met de top zes niet willen verliezen is er maar één opdracht : winnen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.