Eerste doelpunt in Jupiler Pro League van verrassende speler levert meteen volle buit op: "Wat ik toen dacht? Wel ..."

02 december 2016 23:51

Nicolas Verdier had vooraf aangekondigd dat hij ging scoren tegen Eupen, maar hij botste keer op keer op een sterke Van Crombrugge. In minuut 90 wist Malinwa alsnog de netten bol te zetten. Met dank aan iemand waarvan niemand het verwacht had.

Reda Jaadi kwam nog niet eens zolang geleden de beloftenkern van KV Mechelen versterken, maar ondertussen zit hij al eventjes in de A-kern. Door een rist blessures haalde hij zelfs de selectie van 20 spelers tegen Eupen.

En door de blessure van Vitas (knie) zat hij plots zelfs op de bank. “Ook Claes was niet klaar, dus ik zat er sowieso al bij”, klonk het bij de goalgetter. Nochtans: op het wedstrijdblad voor der pers was er van Jaadi geen spoor.

Een invalbeurt van een kleine tien minuten om de bakens te verzetten. En plots in minuut 90 een vrije kopkans na flink wat geharrewar. En binnenkoppen, om vervolgens een rare capriool te maken. “Ik dank God op die manier.”

En daarna ging hij naar Ferrera: “Om ook hem te danken voor de kans die ik kreeg.” Een sprookje dus. “Of een geval van hard werken. Ik blijf er in ieder geval alles voor doen om nog meer kansen te krijgen in de toekomst.” Rest de vraag: wat gaat er om in zo'n jonge kerel als hij voor het eerst scoort in de Jupiler Pro League? "Ik dacht vooral dat het nog niet gedaan was en dat we het niet meer mochten weggeven."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.