Tuur Dierckx hoopt dat sportieve sanctie na de gokaffaire uitblijft, maar... "Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nog eens een gokje waag"

02 december 2016 08:19

Tuur Dierckx is er weer bovenop. Dat illustreerde de vleugelaanvaller zaterdag met twee assists tegen Union. De gewezen Club Brugge-speler kende ook moeilijke weken vanwege zijn betrokkenheid in de gokaffaire met ondermeer Deschacht, Musona en Henkinet.

Hoe kijkt Dierckx nu terug op die bewogen eerste seizoenshelft? "Ik verwacht sowieso een boete en daar heb ik ook geen probleem mee. Maar ik hoop dat ze ons niet als voorbeeld willen gebruiken door een sportieve sanctie op te leggen", geeft Dierckx aan in Het Nieuwsblad. "Want we moeten er niet belachelijk over doen: 95 procent van de voetballers heeft al eens een gokje gewaagd. Ook op eigen wedstrijden."

Dierckx gokte telkens voor kleine bedragen, ideaal om met de winst een keertje te gaan eten. Nu houdt hij zich even weg van de goksites, maar... "Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nog eens een gokje waag. Maar dan op wedstrijden waar ik totaal niets mee te maken heb."

Redactie

2e klasse \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Lierse SK
 
 
Reacties.