De overbodige interland? "Timing is niet ideaal, maar Belgen kunnen wennen aan omgeving WK"

28 maart 2017 17:46

De Rode Duivels spelen dinsdagavond een interland in het verre Rusland. Is dat wel een goed idee nu de meeste spelers in de zwaarste en meest beslissende maanden van het seizoen zitten?

We stelden de vraag aan Bart Caubergh, lange tijd werkzaam in Rusland onder Franky Vercauteren. "Langs de ene kant is het interessant omdat de Rode Duivels kunnen kennismaken met de externe factoren van het WK. Zoals het reizen en de faciliteiten."

"Qua timing is het uiteraard niet ideaal. Die spelers zijn al een heel seizoen aan het reizen, dan is het niet evident om nu nog naar Rusland te gaan. Er is een overvolle kalender, op dat vlak kunnen internationaal zeker nog stappen gezet worden", gaat Caubergh verder.

Als Rusland de groepsfase kan overleven, kan alles -Bart Caubergh

"Er zijn voorstellen om tussen twee seizoenen vooral interlands af te werken, dat zou een oplossing kunnen zijn." En wat met de tegenstander van dinsdagavond? Kan Rusland op het nakende WK iets uitrichten als organiserend land?

"Het leeft echt in Rusland. Dat de wedstrijd tegen België uitverkocht is, is daar het beste bewijs van. Ze hebben ervaring én zijn reekshoofd, dus ik denk dat ze zeker een rol van betekenis kunnen spelen. Als ze de groepsfase overleven, kan alles."

Sander De Graeve

België \\ Rusland
 
 
Reacties.