Zwak spel van Belgische beloften, maar dat is niet het belangrijkste (met boodschap voor 'vedetten')

28 maart 2017 07:02

Technisch directeur Chris Van Puyvelde was twee weken geleden duidelijk: hij zou geen persoonlijke agenda's meer dulden bij de Belgische beloftenploeg. Johan Walem bouwde er zijn selectie naar: eentje zonder vedetten, maar veel werkers.

Maar daar zal wel nog wat werk aan zijn, want een ploeg zonder uitblinkers moet het hebben van zijn collectief. En dat staat er nog niet..." Nee, dit is een nieuwe groep. Na één week samen, in soms moeilijke omstandigheden (zware trainingsveld), kan ik niet meer eisen. En de tegenstander was ook niet makkelijk", aldus Walem, die suste toen we hem vroegen na de niet zo overtuigende prestatie.

"We hebben toch 15-16 kansen gehad, maar daar hadden we inderdaad meer mee moeten doen. Het is ook een kwestie van ritme. Veel van mijn spelers hebben weinig minuten bij hun club. Ze moeten daar meer spelen en dan zal het hier ook beter gaan", zei Walem.

De deur is niet dicht voor Musonda en Bakkali - Johan Walem

Daarom was het ook merkwaardig dat jongens als Bakkali en Musonda, die niet spelen, maar wel een meerwaarde kunnen bieden, er niet bij waren. Maar daar heeft de vorige - mislukte - kwalificatiecampagne veel mee te maken. "Maar voor hen is de deur absoluut niet dicht. Ik heb dat ook nooit gezegd. Ze moeten gewoon meer spelen..."

Maar er wordt dus de nadruk gelegd op een andere mentaliteit, want sommige anderen speelden ook amper. "Het is voor de jongens die hier waren een eer en plezier om voor België te mogen spelen. Dat is de mentaliteit die we willen zien", verklaarde Walem nog.

Johan Walckiers

België \\ Malta
 
 
Reacties.