De nieuwe Henry? "Hij heeft de flegmatiek van Batshuayi, maar op een hoger niveau"

28 maart 2017 15:36

Bij de zoektocht naar de spits voor de komende tien jaar voor de nationale ploeg van Frankrijk, kom je al snel bij Kylian Mbappé uit. Maar hoe moeten we zijn kwaliteiten inschatten en op welke bekende spelers lijkt het nieuwe Franse wonderkind?

We legden ons oor te luister bij Ligue 1-kenner Dieter Landuyt van ELEVEN. “Zijn belangrijkste kwaliteit is zijn snelheid. Niet enkel de pure snelheid in de diepte, om bijvoorbeeld zijn man af te schudden, maar ook snelheid van denken, handelen en hoe hij de actie maakt.”

“Het is een complete topspits. Je hebt types als Falcao, uiteraard ook een topper, maar dat zijn meer de pure goalgetters. Falcao gaat geen drie man dribbelen buiten de zestien en het dan ook zelf afmaken. Mbappé kan dat wel. Hij denkt wel drie stappen vooruit.”

Hij denkt drie stappen vooruit, hij kan acties buiten de zestien opzetten én afmaken -Dieter Landuyt

In België hebben we een heel arsenaal aan verschillende spitsen, komt hij bij één hen in de buurt qua profiel? “Ik denk niet dat je hem met één van de Belgische spitsen kan vergelijken. Lukaku is meer een type Falcao en een speler als Benteke is Mbappé ook niet. Hij heeft de flegmatiek van een Batshuayi, maar dan op een hoger niveau.”

Elders wordt met andere namen gegoocheld. “Hij wordt vergeleken met Thierry Henry en onze analisten hebben hem ook al vergeleken met de Braziliaanse Ronaldo. Maar hij zal zijn eigen naam moeten maken. Nu is het aan hem.”

Sander De Graeve

Frankrijk
 
 
Reacties.