17-jarig talent bij A-kern Anderlecht (en ze weten ook wel waarom bij paars-wit)

23 juni 2017 19:55

René Weiler staat niet bekend om jongeren in het wildeweg een kans te geven. Als er eentje met de A-kern mag meetrainen, kan je er dus prat op gaan dat er wel wat in zit. De 17-jarige Jakub Kiwior is er zo eentje. En paars-wit weet waarom het de Pool tevreden wil houden.

Kiwior kreeg de eerste 12 jaar van zijn voetbalcarrière zijn opleiding in thuisland Polen. Op zijn vierde begon hij te voetballen en toen hij acht werd, pikten de locale media het talent van de linksachter reeds op. De vergelijking met Roberto Carlos is intussen genoegzaam bekend, maar dat zullen we dit seizoen wel zien in de beloftenwedstrijden.

Ouders doen er alles aan

Op zijn 16de kwam Anderlecht dan aankloppen en de keuze om zijn opleiding - na een rondleiding in het nieuwe oefencomplex - bij paars-wit verder te zetten was snel gemaakt, ondanks interesse van vele andere buitenlandse clubs verliet hij GKS Tychy voor Brussel. Ook bij de jeugd van Anderlecht liet hij zich trouwens al opmerken.

Ook als centrale verdediger als hij daar moest depanneren. Zijn familie doet alles voor de carrière hun zoon, want ze verhuisden mee naar Brussel om hem niet aan zijn lot over te laten.

Buitenlandse interesse

Weiler nam hem bij het begin van de voorbereiding bij gebrek aan spelers, maar dat doet hij niet met iedereen. De laatste dagen had hij examens en dus sloeg hij een aantal trainingen over, maar de Zwitser denkt er wel aan om hem mee te nemen op stage.

Anderlecht doet er zelf trouwens ook best moeite voor om hem en zijn ouders tevreden te houden, want de laatste maanden werd er flink wat getelefoneerd naar zijn vader. Ajax en Middlesbrough hebben serieuze interesse, maar werden (voorlopig?) afgewimpeld.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.