Gewezen speler blauw-zwart twijfelt: "Coopman heeft de kwaliteiten om het te maken bij Club Brugge, maar..."

23 juni 2017 11:06

Waar speelt Sander Coopman (22) volgend seizoen? De aanvallende middenvelder verlengde onlangs zijn contract bij Club Brugge en vatte daar ook de voorbereiding aan. Bij Club Brugge blijven of toch nog even rijpen bij Zulte Waregem? Een moeilijke knoop om door te hakken...

Gewezen Club Brugge-speler Peter Van der Heyden zag Coopman vorig seizoen excelleren aan de Gaverbeek. “Coopman onderging een enorm positieve evolutie, waardoor de vraag natuurlijk rijst of Club Brugge hem een kans moet geven”, steekt Van der Heyden van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Persoonlijk denk ik dat Coopman de capaciteiten heeft om het te maken bij Club Brugge. Maar aan spelen toekomen bij Zulte Waregem, dat is nog altijd iets anders dan spelen bij Club Brugge. En na een goed half seizoen bij Essevee kan je niet met zekerheid zeggen of die jongen klaar is om hetzelfde te doen bij Club.”

"Beter veel wedstrijden bij Zulte Waregem, dan af en toe speelminuten bij Club Brugge" - Peter Van der Heyden

Van der Heyden is van mening dat het talent van blauw-zwart beter nog een seizoen rijpt onder de vleugels van Francky Dury. “Ik zou voorstellen dat Coopman nog een jaartje bij Zulte Waregem blijft en verder doet zoals hij vorig seizoen bezig was. En dan zien we aan het einde van het seizoen wel of hij klaar is voor de stap hogerop naar Club Brugge.”

“Het is in het geval van Coopman belangrijk dat hij progressie kan blijven boeken. In dat opzicht is het wellicht beter om veel wedstrijden te spelen bij Zulte Waregem, dan voor Club te kiezen en daar maar af en toe speelminuten te maken. Bovendien: als Club hem straks een kans geeft en het lukt niet meteen, dan sta je daar ook, hé…”, besluit Van der Heyden.

Timothy Collard

Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.