De Rode Duivels hebben geen stadion meer, Stad Brussel pakt hun optie Koning Boudewijnstadion af

23 juni 2017 17:31

De KBVB zal toch eens in actie moeten gaan schieten als ze straks nog een plaats willen hebben om met de Rode Duivels te spelen. De Stad Brussel zal immers het huurcontract voor het gebruik van het Koning Boudewijnstadion niet verlengen.

Het huidige contract tussen de stad Brussel en de KBVB loopt af op 30 juni 2018. De laatste thuiswedstrijd is op 10 oktober en daarna is er dus nog geen alternatief. Gilbert Timmermans, kandidaat-voorzitter van de KBVB, kreeg dat in een brief te lezen.

De KBVB werd volgens Timmermans afgelopen woensdag van de beslissing op de hoogte gebracht door het stadsbestuur, dat op de Heizelvlakte het zogenoemde Neo-wijkproject uit de grond wil stampen. Het paradepaardje van Brussels burgemeester en schepen van Toerisme Philippe Close (PS) moet in 2021 klaar zijn.

Eurostadion is nodig

"Om een internationale blamage te voorkomen is het dan ook onze morele plicht om de bouw van het Eurostadion te steunen, en alle politieke beleidsverantwoordelijken op te roepen om hun verantwoordelijkheid in dit dossier te nemen, zonder dat we eigenlijk zelf iets kunnen ondernemen", stelt Timmermans bij Belga.

"Kunnen we ons voorstellen dat we onze interlands in stadions van 20.000 tot 25 000 capaciteit moeten afwerken, met de daarbij gaande grote financiële implicaties, omdat we in België niet meer of nog niet over de gepaste infrastructuur beschikken? Of gaan we onze wedstrijden in één van onze buurlanden moeten spelen?"

Redactie

België
 
 
Reacties.