Vanhaezebrouck wil 'Belgen-probleem' bij AA Gent aanpakken

23 juni 2017 14:02

KAA Gent zag vorige zomer met Sven Kums, Laurent Depoitre en Matz Sels drie Belgische sterkhouders vertrekken. Mede daardoor kende Hein Vanhaezebrouck tijdens het voorbije seizoen nogal wat moeite om het wedstrijdblad te vullen met voldoende Belgen.

Zo moest Vanhaezebrouck tijdens de laatste speeldag van de play-offs voor de topper tegen Club Brugge puzzelen. Jérémy Perbet viel uit de boot omdat de trainer van Gent anders niet voldoende in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad kon zetten. Toch zonde voor een ploeg die de voorbije jaren meedraaide aan de top van de Jupiler Pro League.

"Belgen? We gaan er werk van maken" - Hein Vanhaezebrouck

Toch zijn ze bij de Buffalo’s van plan om het probleem aan te pakken. “We gaan met het oog op volgend jaar werk maken van het aantal Belgen in onze selectie”, gaf Hein Vanhaezebrouck eerlijk toe.

“Het is altijd positief als je in België opgeleide spelers als vaste waarde hebt, maar ik stel vast dat het ook bij enkele andere Belgische ploegen een probleem is. Al klopt het natuurlijk dat het bij ons de laatste tijd te vaak voorviel”, aldus Vanhaezebrouck nog.

(Lees verder onder de foto)

11 in België opgeleide spelers

De selectie van AA Gent telt momenteel elf in België opgeleide spelers. Yannick Thoelen, Siebe Horemans, Nana Asare (opgeleid bij KV Mechelen), Thibault De Smet, Thomas Foket, Lucas Schoofs, Birger Verstraete, Rob Schoofs, Louis Verstraete, Brecht Dejaegere en Thomas Matton.

Wat opvalt is dat er tussen die elf spelers enkele jonge talenten zitten die geen basisspeler zullen zijn en we daarnaast ook nog enkele spelers terugvinden die de club mogelijk nog verlaten voor aanvang van het nieuwe seizoen. Het is dan ook goed mogelijk dat Gent straks nog enkele in België opgeleide spelers in moét halen, wil het niet in de problemen komen.

Timothy Collard

KAA Gent
 
 
Reacties.