Dochtertje van Davino Verhulst knokte terug na meer dan tien tumoren: "Ze ­zeiden dat ze een plant zou zijn en kijk, madammeke zit alleen op haar poep"

24 juni 2017 12:43

Davino Verhulst (29) en zijn vrouw Nathalie (28) hebben zware tijden achter de rug. Hun dochtertje Elena moest negen maanden lang in het ziekenhuis blijven om er te vechten tegen tumoren in haar hoofd. Maar Elena gaf nooit op en ondertussen kan ze al meer dan dat de dokters voor mogelijk hielden.

Negen maanden lang lag Elena in het ziekenhuis om er tegen de tumoren in haar hoofd te vechten. Meer dan tien tumoren... Dokters gaven het dochtertje van Verhulst en zijn vrouw Nathalie amper vijf à tien procent overlevingskans. Het waren moeilijke tijden voor het gezin Verhulst, maar ondertussen gaat het beter met Elena.

"Ik ging naar elke match met Elena in mijn gedachten" - Davino Verhulst

"Ik bleef al die tijd trainen en wedstrijden spelen. Ik ging naar elke match met Elena in mijn ­gedachten. Bij elke bal die op me ­afkwam, dacht ik: ik pak hem voor Elena", zegt Verhulst in Het Nieuwsblad. "Ik doe dat nu nog. Ik kon en kan de knop omdraaien. Me nog meer focussen dan ooit. Ik moet en zal en wil. Een gele kaart of een foute beslissing van de scheidsrechter relativeer ik veel sneller. Zeker als ik Elena zie."

"Ik ben zo trots op haar. Zij moest vechten voor haar leven. Je hebt goedbetaalde voetballers die niet eens vechten voor een bal. Soms erger ik me aan dat luxeleventje. Wij moeten vechten voor ons loon. Kindjes in het ­ziekenhuis moeten vechten voor hun leven. Wij klagen bij de minste tegenslag, zij blijven lachen, ook al hebben ze zoveel afgezien. Ik weet het, ik mag niet altijd zo denken. Ik was vroeger ook een luxejongen. Joeg me ook op als de barbecue niet werkte of als het ­regende.”

"Ze inspireert me als sportman en als papa" - Davino Verhulst

Hoewel het er op een gegeven moment niet goed uitzag voor Elena, bleef ze knokken. “Ze ­zeiden dat ze een plant zou zijn en kijk, madammeke zit alleen op haar poep. Gisteren zat ze nog samen met haar broertje rechtop in het zwembadje. Ze inspireert me als sportman en als papa. Zo’n wilskracht. Ze geeft mensen die hun hele leven ­gestudeerd hebben lik op stuk. Ik kan veel meer, papa. Ze is zo blij als ze me ziet. Dan spartelt ze als een vis."

Een foto van een tijdje geleden: Davino Verhulst, vrouw Nathalie, dochtertje Elena en zoontje Louis.

Davino Verhulst met zoontje Louis en dochtertje Elena op de arm.

Davino Verhulst en zijn vrouw Nathalie op het Gala van de Gouden Schoen.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.