Rode Duivels zijn hun Koning Boudewijnstadion vanaf juni 2018 kwijt, voorlopig is er geen alternatief en dreigt een zwaar inkomstenverlies

24 juni 2017 08:41

De Rode Duivels moeten op zoek naar een nieuwe voetbaltempel voor hun thuiswedstrijden. Na het WK van 2018 kan de nationale ploeg namelijk niet meer terecht in het Koning Boudewijnstadion.

Het Laatste Nieuws meldt dat de stad Brussel liet de Belgische voetbalbond (KBVB) schriftelijk liet weten dat de huurovereenkomst niet wordt verlengd. Gevolg: de Rode Duivels moeten op zoek naar een stadion dat een pak minder toeschouwers kan herbergen dan het Koning Boudewijnstadion.

Geen probleem voor de Memorial

De stad Brussel gaat werken aan het stadion uitvoeren, zo wordt er namelijk een tramlijn aangelegd achter een van de zijtribunes. Voetbalwedstrijden zijn zo onmogelijk. De Memorial Van Damme blijft wel doorgaan, aangezien bij dat evenement geen tegenstander is.

Door de verhuis zal de KBVB ook inkomsten verliezen uit tickets. Een domper voor de voetbalbond, zeker met de komst van de Nations League. Tijdens die vriendschappelijke duels zullen de Rode Duivels spelen tegen toplanden als Spanje en Duitsland.

Redactie

België
 
 
Reacties.