Legear over fluitconcert van Anderlecht-publiek: "Misschien hadden ze beter wat gewacht, nu sta ik daar met een goal en assist"

20 augustus 2017 18:19

Jonathan Legear werd er na de rust opgeworpen door Jonas De Roeck. De nieuwste aanwinst van STVV kreeg onmiddellijk een striemend fluitconcert over zich heen. Maar wie trok er aan het langste eind? "Ik begrijp hen wel hoor, maar Standard was de club van mijn hart."

Het publiek in Anderlecht neemt het Legear uiteraard kwalijk dat hij voor aartsrivaal Standard ging spelen. Maar hij antwoordde met een puntgave prestatie. "Ik begrijp wel dat ze boos zijn omdat ik voor Standard speelde. Maar dat was mijn kinderdroom, om te spelen voor de club van mijn hart. Mijn club! Maar ik ben Anderlecht ook dankbaar hoor."

De fluitjes deerden Legear duidelijk niet. "Misschien was het niet nodig dat ze me tijdens de match uitfloten. Soms is stilte een duidelijker signaal dan fluiten. En nu sta ik hier met een assist en een goal. Ze hadden beter wat gewacht. Of het me motiveerde? Ik ben prof en schenk daar weinig aandacht aan. Maar ik vind het wel spijtig na alles wat ik voor de club deed", zei Legear.

Allemaal papa's

Achteraf kreeg hij zelfs felicitaties van de bestuursmensen van Anderlecht. "Het zijn een beetje mijn papa's he. Ik ben hier deels opgegroeid met mensen als Pierre Leroy en Herman Van Holsbeeck. Ze kwamen me allemaal feliciteren. Dat doet deugd."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.