'Anderlecht doet bod van 6 (!) miljoen euro, maar kan wellicht niet concurreren met kapitaalkrachtigere clubs'

13 december 2017 11:14

Met Michael Krmencik kreeg Anderlecht een 24-jarige Tsjechische spits aangeboden. Toch geven de Brusselaars een ander target om de aanval te versterken niet op.

Paars-wit wil ver gaan om Richmond Boakye, de goalgetter van het Servische Rode Ster Belgrado, naar Anderlecht te halen. Het doorgaans goed geïnformeerde Ghanasoccernet.com laat weten dat zowel de Belgische landskampioen, als het Franse Rennes en het Turkse Besiktas een bod deden op de 24-jarige Ghanees.

Het bod van Anderlecht zou ruim 6 miljoen bedragen, dat van Rennes 7 miljoen. Besiktas denkt er dan weer aan Boakye te huren en in juni een clausule in zijn contract te activeren, waardoor een transfer voor 9 miljoen euro mogelijk wordt.

Interesse van overal

Wellicht is Boakye niet langer spek voor de bek van Anderlecht. Ook twee clubs uit de Premier League (waaronder West Bromwich Albion) hebben de diepe spits in het vizier, terwijl zijn naam in China eveneens over de tongen gaat.

Boakye scoorde in 2017 al 42 keer in 49 matchen. In de Europa League vond hij 8 maal de weg naar doel.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC \\ West Bromwich \\ Marseille \\ Rennes \\ Besiktas \\ Rode Ster Belgrado
 
 
Reacties.