Club Brugge-fans wijzen naar de TV-rechten voor halfvol Jan Breydel: "Wanneer gaat men beseffen dat daar het probleem ligt?"

13 december 2017 17:08

Club Brugge krijgt woensdagavond Sporting Charleroi over de vloer in de kwartfinale van de Croky Cup. Een duel tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie, en toch loopt Jan Breydel niet vol.

Het stadion van Club dat plaats biedt aan 29.000 toeschouwers zal niet eens voor de helft gevuld zijn. Frederik Van Eenoo, voorzitter van The Locals 78, de grootste supportersclub van blauw-zwart, en bestuurslid van de overkoepelende supportersfederatie, wijst met de vinger naar de rechtenhouders.

"De beleidsbepalers moeten dringend eens beseffen dat het probleem bij de TV-rechten ligt", klinkt het streng bij Voetbalkrant.com. "Voetbal moet in de eerste plaats dienen om mensen naar een stadion te krijgen."

"Voetbal moet in de eerste plaats dienen om mensen naar een stadion te krijgen"

Het aanvangsuur (20u45) is volgens Van Enoo het grootste probleem. "Waarom is 20 uur geen perfect uitzenduur? Als er vanavond verlengingen en eventueel penalty's volgen, is het al snel middernacht vooraleer je uit Brugge weg bent. Mensen die de dag nadien moeten werken, haken dus af."

"De meesten supporters uit West- en Oost-Vlaanderen kochten een ticket, maar zij die van Limburg komen, en in het slechte weer door de avondspits moeten, niet. De toegangsprijs van 10 euro was heus geen struikelblok", besluit Van Eenoo.

Diederik Geypen

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.