Belandt huidig competitieformat in de vuilnisbak? Slechts vijf clubs van de 24 willen nog door met huidige systeem

21 februari 2018 16:57

De 24 Belgische profclubs heeft vandaag de koppen bij elkaar gestoken over de gewenste competitieformule in het Belgisch voetbal en het lijkt nu al duidelijk dat het huidige systeem niet overeind zal blijven. Slechts 5 van de 24 clubs staan immers nog achter het huidige format.

RC Genk, AA Gent, STVV, KV Oostende en Charleroi blijven vasthouden aan het huidige systeem, de andere teams willen een andere richting uit, dat meldt Sporza. 8,5 seizoenen zijn we intussen al bezig met de zoektocht naar een kampioen via het play-offsysteem na een reguliere competitie met 16 ploegen. Anderlecht werd in 2009-2010 de eerste kampioen via play-off 1 met halvering van de punten.

Géén BeNeLeague

Zoals eerder al aangegeven, formuleerden de acht clubs uit 1B samen een voorstel: zij willen naar een constellatie van 24 ploegen die opgedeeld worden in drie poules van acht. In totaal lagen er zes pistes op tafel die geëvalueerd werden op basis van de manifeste voor- en nadelen. De mogelijkheid van een BeNeLeague werd echter al snel van tafel geveegd wegens onhaalbaar. Pertinente beslissingen werden er nog niet genomen, de knopen worden pas later doorgehakt.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.