Engelse tweedeklasser wilde 5 miljoen euro geven voor Anderlecht-nieuwkomer Morioka, maar botste op enkele parameters

22 februari 2018 06:01

Ryota Morioka verhuisde tijdens de winterstop van Waasland-Beveren naar Anderlecht. De interesse in de Japanse international was groot, óók uit Engeland.

Een club uit de Championship wilde met een bod van alles samen 5 miljoen euro ver gaan voor de 27-jarige Morioka. Dat is meer dan de 3,2 miljoen euro die Anderlecht ophoestte voor de spelmaker.

W-Beveren wilde meewerken aan een vertrek richting de Engelse tweedeklasser, maar al snel bleek dat een transfer van Morioka wegens administratieve redenen niet haalbaar was.

Werkvergunning zorgde voor problemen

Als niet-Europeaan is het niet evident om in Engeland aan een werkvergunning te geraken. Verschillende parameters speelden in het nadeel van Morioka. De creatieve middenvelder betwistte de laatste twee jaar geen 70 procent van de matchen met Japan. Bovendien voetbalt hij nog geen vijf jaar in een Europees land om in aanmerking te komen voor een EU-paspoort.

Door een clausule in zijn contract had W-Beveren baat bij een verkoop tijdens de wintermercato. Komende zomer kon Morioka namelijk voor amper 1,5 miljoen euro andere oorden opzoeken.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SK Beveren
 
 
Reacties.