Nieuwe 'Romantada' gevraagd! Nainggolan en co hebben straks tweede voetbalmirakel nodig na wervelende topshow van tovenaar Salah

24 april 2018 22:49

Het AS Roma van Radja Nainggolan zal nog een tweede voetbalmirakel nodig hebben om zich te kwalificeren voor de finale van de Champions League. De Romeinen werden vanavond met 5-2 afgedroogd op een magisch Anfield Road. De grote tovenaar? Jawel, 'Mo' Salah. Twee prachtgoals en twee assists.

Dat je niet altijd de allergrootste namen à la Barcelona, Real, Bayern of PSG nodig hebt om een fantastisch spektakelstuk te zien in de Champions League hebben we vanavond gezien. Liverpool en AS Roma maakten er op een sfeervol Anfield Road een wervelende show van. In de hoofdrol: tovenaar en kersvers 'Speler van het Jaar' Mohamed Salah. Waar blijft hij die magie toch halen?


Niet juichen na klassegoal

Na een behoorlijk stevige start van Radja Nainggolan en co trokken 'The Reds', die langzaam maar zeker volledig onder stoom kwamen, het laken helemaal naar zich toe. Sadio Mané miste eerst nog tot twee keer toe een wenkende kans en zag ook een goal (terecht) afgekeurd worden, maar toen man in bloedvorm Salah uitpakte met een fabelachtige knal was het wél kassa: 1-0 via de onderkant van de lat. Wauw! Uit respect voor zijn ex-club Roma juichte hij niet, een grote meneer op alle vlakken.


Het was het begin van een knotsgekke rollercoaster in pretpark Anfield. Vlak voor rust sloeg farao Salah nogmaals toe, héérlijk subtiel hoe hij de bal over de doelman van Roma lifte. Na rust bleef de rode machine maar pompen en na tien minuten was het al 3-0. Salah dit keer in de rol van aangever, Mané maakte het simpel af. Op het uur wéér een assist voor die grootse Salah, dit keer voor 'Bobby' Firmino. De Braziliaan zette twintig minuten voor tijd zelf(s) de 5-0 forfaitscore op het bord. Een ware demonstratie!

Roma redt de meubelen

Tien minuten voor tijd en toen een uitgeraasd Liverpool wat Engels gas terugnam, kwam Roma eindelijk nog eens in het stuk voor. Karakterkop Nainggolan sleurde zijn ploegmaats bij de haren en schotelde sluipschutter Dzeko de eerredder voor. Vijf minuten voor tijd speelde onze Rode Duivel weer een hoofdrol. Hij trapte de bal tegen de arm van Milner en penalty! 

Diego Perotti klaarde de klus tegen een kansloze Karius, 5-2 en die van Roma mochten ineens weer wat hoop koesteren. Drie doelpunten ophalen, dat hebben ze in de kwartfinale immers ook geflikt tegen het grote Barcelona. Het kan dus nog voor Nainggolan en co, maar dit Liverpool was vanavond wel ruim een uur fantastisch. De 'Giallorossi' hebben écht wel een 'Romantada' annex nieuw voetbalmirakel nodig.

Glenn Bogaert

Champions League \\ Liverpool FC \\ AS Roma
 
 
Reacties.