Ricardo Sá Pinto had tegen Club een speciaal plannetje met Carcela en dat pakte bijzonder goed uit

24 april 2018 09:01

Junior Edmilson was de man die in Brugge met de honneurs ging lopen bij Standard, maar ook Mehdi Carcela was weer geweldig. Het Marokkaanse goudhaantje van de Rouches fungeerde vreemd genoeg wel als tweede spits, of is dat toch niet zo vreemd? Dit had Ricardo Sá Pinto erover te zeggen.

"We weten dat er ruimte ligt tussen hun flanken en de verdediging van Brugge. In de lucht is het moeilijk tegen hun verdedigers, ze zijn sterk en dekken goed en zijn stevig in de duels. We wilden dus de zijkanten benutten en tussen de lijnen ruimte zoeken", luidde het tactische plannetje 

"Met de bal is Carcela een groot talent en creatief op offensief vlak, maar defensief is het lastig om hem in zo’n matchen te doen verdedigen. Mehdi is een speler met kwaliteit en zo iemand moet in mijn team altijd spelen en dus probeer ik voor hem de beste plaats te vinden", aldus de Portugese coach van de Rouches. 

Evenwicht 

"Het is natuurlijk niet makkelijk voor mij als coach want je moet rekening houden met het defensieve en offensieve aspect. Voetbal is een ploegsport, geen individuele sport. We kunnen niet alleen voor Mehdi spelen en hij kan niet verwachten dat het team enkel in zijn functie speelt. Het is moeilijk om dat evenwicht te vinden", opperde de 45-jarige Sá Pinto op de persbabbel na de match.  

"Zijn talent om tussen de lijnen te spelen, zijn versnelling, zijn aandeel in de combinaties, zijn laatste pass en inschattingsvermogen om te weten wanneer hij moet schieten, is geweldig. Hij is ook belangrijk als man van de stilstaande fases, zoals je vandaag opnieuw kon zien. Hij geeft zo een assist. Zijn talent is immens en we proberen hem te verbeteren op defensief vlak, maar hij speelde bij mij al vaker op deze positie hoor. Ik hoop dat Mehdi ons team nog vaker kan helpen."

Glenn Bogaert

Standard
 
 
Reacties.