Mignolet beleeft halve finale CL op de bank en weet nog steeds niet waarom hij daar zit: "Kan me niets verwijten"

24 april 2018 08:45

Liverpool ontvangt vanavond AS Roma in de halve finale van de Champions League. Indien er vandaag niets meer gebeurt met Loris Karius ziet Simon Mignolet dat allemaal vanop de bank gebeuren. Een situatie waar hij het moeilijk mee heeft.

"Het heeft al te lang geduurd", zegt Mignolet op het einde van het interview met HLN. "Maar je zal me er nooit op kunnen betrappen dat ik de kleedkamer verziek of mijn niveau omlaag haal op training. Zelf een negatieve spiraal creëren, is compleet zinloos."

Waarom Jürgen Klopp ineens van doelman veranderde is nog steeds niet duidelijk. "Ik had meerdere gesprekken met de trainer, maar de inhoud daarvan breng ik liever niet naar buiten. Ik kende een redelijk goed seizoen. Behalve de fout die ik tegen Arsenal maakte, kan ik mezelf niets verwijten."

Tien matchen op rij

Mignolet voelde het zwaard van Damocles al een heel seizoen boven zijn hoofd hangen. "Dat roteren of rusten, wat het ook was, erin en er weer uit, dat is niet de beste manier voor een keeper om een heel seizoen op hoog niveau te presteren. Dat blijkt nu ook. Ik had ook mijn beste periodes toen ik veel wedstrijden na mekaar mocht blijven staan. Als doelman begin je pas echt te draaien na tien matchen op een rij. Dan is de verstandhouding met de verdediging optimaal."

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Liverpool FC \\ AS Roma
 
 
Reacties.