Debat van de week: wie wordt er tweede?

24 april 2018 16:01

We mogen er gerust van uitgaan dat er voor de eerste plaats geen twijfel meer is... De tweede stek, dat is een heel andere zaak. Alle vijf de andere ploegen komen nog in aanmerking. Wie denkt u dat het zal halen?

Anderlecht staat nog steeds tweede, maar de nummer 6, Charleroi, volgt op amper vier punten. Niemand heeft al een grootse indruk nagelaten in deze play-offs, behalve... Standard. De Rouches gingen zelfs met een spectaculair punt lopen in Jan Breydel en het vertrouwen staat op summum.

Daarbij kunnen ze in Luik gewoon zonder druk spelen, want het Europees ticket is toch al binnen. Anderlecht, Genk en Gent spelen wel nog drie keer thuis, terwijl Charleroi en Standard drie keer op verplaatsing moeten. Dat kan ook wel een rol spelen.

Het zou pijn doen

Maar wie denkt u dat het gaat halen en dus voorrondes van de Champions League gaat spelen? Voor paars-wit zou het missen van de tweede plaats het meeste pijn doen, al heeft Hein Vanhaezebrouck met zijn uitspraken wel al aangegeven dat hij zelfs de vierde plaats niet uitsluit.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.