OFFICIEEL: Broos legt uit waarom hij Custovic aan de kant zet en koos voor Verheyen

25 april 2018 11:31

KV Oostende heeft het nieuws nu ook officieel aangekondigd: vanaf volgend seizoen wordt de ploeg geleid door Gert Verheyen en Francky Van der Elst. Hugo Broos, sportief directeur van KVO, legt uit waarom hij deze beslissing nam.

De naam van Verheyen circuleert al meer dan een maand. Dat Adnan Custovic plaats moest ruimen, leek al lang vast te liggen. "Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten. Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-off 2", aldus Broos.

"Het is dan ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach."

Gooi doen naar play-off 1

Verheyen krijgt wel de nodige druk met zich mee. "Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt. Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel."

"Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off 1."

Johan Walckiers

KV Oostende
 
 
Reacties.