Worden Rode Duivels beter tweede achter Engeland? Analist vindt van wel en legt haarfijn uit waarom

24 juni 2018 15:15

Nu we ons zo stilaan mogen opmaken voor de achtste finales van het WK is het interessant om eens te bekijken welk parcours ons straks te wachten staat vanaf de knock-outfase. En als we Wim De Coninck mogen geloven kunnen we maar beter tweede eindigen in Groep G.

"Als je tweede wordt, speel je nog drie keer in Moskou tot en met de finale. Enkel in de kwartfinales moet je in Samara aan de bak. Toch een aanzienlijk voordeel want je moet minder reizen en je hebt ook geen velden meer met lang gras. Misschien was dát wel waarom België tegen Tunesië zo goed voor de dag kwam?" 

Winnen we onze poule dan wacht ons een achtste finale in Rostov en moeten we in de aanloop naar een eventuele finale in Moskou ook nog naar Kazan en Sint-Petersburg. Geef toe, een pak minder attractief: "Gezien het huidige doelpuntensaldo (uitspraak van voor de match Engeland-Panama, red.) is de kans groot dat wij boven Engeland eindigen voor de onderlinge confrontatie. Dan is de kans groot dat beide bondscoaches gaan rekenen. Bewust verliezen, kan natuurlijk ook nefast werken. Het zou dus weleens een remise kunnen worden", luidt het bij Sporza.





 

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.