Zulte Waregem trainde onder stralend zonnetje en voor meer dan 2000 supporters, Dury geeft ambities prijs

24 juni 2018 23:50

Zulte Waregem opende op zondag 24 juni de trainingen aan de Gaverbeek met een heuse sfeertraining. En dat leverde heel wat leuke en interessante beelden op, want de supporters waren zoals elk jaar massaal op post.

Springkastelen, eten, drinken, een heerlijk zomerzonnetje, ... Elk jaar opnieuw is de eerste training van Zulte Waregem een echte happening. Met ook dit jaar opnieuw zo'n 2000 supporters op post.

Deze keer geen concurrentie van de 'batjes' in Waregem, maar er was wel een mountainbikewedstrijd en een Food Truckfestival aan de Vijvers van de Gaverbeek, maar toch vonden vele fans hun weg wel naar het oefencentrum van Essevee.

"We mogen alweer spreken van een geslaagde editie. Het weer heeft zeker zijn invloed gehad en de sfeer was prima", was ook Geert Titeca van Supportersfederatie EsseveeFans een tevreden man achteraf. De sfeergroep South Lane Crew zorgde voor een mooi kleurenspel, de spelers deden de rest.

Van een eerste training an sich kan je natuurlijk nog niet al te veel leren, maar toch: de nieuwkomers werden wel alvast voorgesteld. Marco Bürki, Erdin Demir, Hicham Faik, Mikael Soisalo, Urho Nissilä, Henrik Bjordal en Thomas Buffel werden voorgesteld aan het talrijk opgekomen publiek. 

We gaan ervoor

Na de training maakten de fans gretig gebruik om de nieuwkomers wat te leren kennen en ze vroegen om handtekeningen en foto's. Coach Francky Dury had zich in zijn jaarlijkse 'state of the Union' voorzichtig uitgedrukt.

"We haalden de voorbije jaren vier keren play-off 1, er waren de twee bekerfinales, we hebben alles bij elkaar een mooi seizoen gehad vorig jaar. Dit jaar hebben we geen Europees voetbal, we gaan ervoor en willen misschien wel play-off 1 halen ... Maar dat zal niet makkelijk zijn."

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.