Oud-bondscoach is na de 5-2-overwinning tegen Tunesië nog niet overtuigd: "Geruststellend is de prestatie wat mij betreft nog niet"

25 juni 2018 09:08

De Rode Duivels klopten afgelopen zaterdag Tunesië met zware 5-2-cijfers. De euforie na afloop was immens, al blijft oud-bondscoach René Vandereycken nuchter na de 6 op 6.

Vandereycken blijft op zijn hoede na de overwinning tegen Tunesië. "Deze prestatie was een stuk beter dan tegen Panama, maar geruststellend is ze wat mij betreft nog niet", opent de voormalige bondscoach zijn analyse in Het Nieuwsblad. "Dat zeg ik absoluut niet om negatief te doen, maar ik vind dat er een onderscheid is tussen supporters die naar een wedstrijd kijken terwijl ze een aantal biertjes drinken en mensen die een mening willen vertolken."

"Die eerste mogen fier en blij zijn, maar als analist moet je de goede én de minder goede zaken aan bod laten komen. Ik denk trouwens dat de spelersgroep en de staf realistischer zijn dan vele buitenstaanders. Dat hoorde je ook in de interviews van Lukaku en Hazard: ze vonden het beter dan tegen Panama, maar het kan en moet nog beter. Zelfs Martinez temperde de euforie. Dat is een goeie instelling."

Uitvoetballen van achteruit

Van Tunesië had Vandereycken meer verwacht. "We mogen ons niet laten verblinden door de 5-2. Het was een verdiend resultaat tegen een uiterst zwakke tegenstander, niet meer, niet minder. De Tune­siërs hebben gezien hun kwaliteit te veel gevaarlijke momenten voor ons doel gehad en bovendien hebben ze twee keer kunnen scoren. Ook bij het uitvoetballen van achteruit - wanneer de hele Tunesische ploeg achter de bal stond - zag ik weinig beterschap", besluit hij.

Redactie

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.