OH Leuven speelt spektakelmatch tegen Club, maar vergeet te profiteren van gelijkspel tussen Anderlecht en Standard


Foto: © Louis Evrard 27 april 2024 19:15

Door het gelijkspel in de topper tussen Anderlecht en Standard kon OH Leuven de lachende derde worden. Dan moesten ze zelf wel weten te winnen op bezoek bij Club YLA. En de Bruggelingen verdedigden zich kranig.

OH Leuven kon met een overwinning op bezoek bij Club YLA de macht grijpen in de Super League en voor minstens een speeldag alleen aan de leiding komen. Maar dat zou uiteindelijk niet gaan lukken na een spektakelmatch tegen de Bruggelingen.

Spektakel: 3-3 tussen Club Brugge en OH Leuven

Angel Kerkhove had na zes minuten spelen met twee doelpunten al voor een verrassende 2-0 tussenstand gezorgd, daarna deed OH Leuven er alles aan om de match naar zijn handen te zetten. Wat ook lange tijd zou lukken.

Dilja Zomers, Nikée van Dijk en op het uur Jeslynn Kuijpers zorgden voor een absolute remonte, waardoor Leuven plots aan de leiding stond. Tot Celien Guns een kwartier voor tijd voor de 3-3 zorgde, waardoor OHL alsnog punten liet liggen.

Anderlecht blijft leider in Super League

Pittig detail: op 1 mei speelt OH Leuven in eigen huis de bekerfinale tegen uitgerekend opnieuw Club YLA. Die hebben dus vertrouwen getankt en weten dat het mogelijk is om een sterk team als de Leuvenaars in bedwang te houden.

In de stand blijft RSC Anderlecht leider, met evenveel punten als OH Leuven. Standard is nog steeds derde op twee punten, Club YLA staat vijfde met zeventien punten minder dan Anderlecht. Er volgen nog vier speeldagen.

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Club Brugge
 
 
Reacties.