Peter Vandenbempt ziet dat het bij een Belgische topclub helemaal misloopt: "Enkel een nieuwe trainer zal niet volstaan"


Foto: © photonews 06 mei 2024 16:00

KRC Genk ging afgelopen weekend zwaar de boot in tegen Cercle Brugge. De Limburgers verloren met 4-1.

KRC Genk werd enkele weken geleden nog als titelkandidaat genoemd, maar de club moet nu vechten voor de vierde plaats, en ook dat zal niet gemakkelijk worden.

Racing Genk begon echt goed aan de play-offs, maar zakt nu weer volledig weg. Wouter Vrancken pakte meteen uit met een nieuw systeem dat goed draaide. Nu lijkt er echter heel wat mis te zijn.

"De vrije val van KRC Genk is redelijk onverklaarbaar", stelt Peter Vandenbempt vast bij Sporza. "Vooral de uitwedstrijden in Brugge verliepen dramatisch. Genk maakte kinderlijke fouten, het werd simpel afgetroefd en van de overtuiging uit de eerste wedstrijden blijft niks overeind."

Vandenbempt stelt voor dat er flink gewerkt wordt achter de schermen in Limburg. Naast een nieuwe coach, vindt hij dat er ook heel wat nieuwe spelers moeten komen.

"De wisselvalligheid en de mentale broosheid van deze kern is opvallend. Misschien moet er komende zomer eens stevig door de spelerskern geveegd worden? Enkel een nieuwe trainer zal niet volstaan."

Brandon Morren

KRC Genk
 
 
Reacties.