Met de rug tegen de muur of luxe-probleem? '56-voudig Rode Duivel heeft akkoord met nieuwe club, maar plots wil zijn huidige werkgever optie in contract wél lichten'

09 mei 2024 07:00

Michy Batshuayi staat op een kruispunt in zijn carrière. De Rode Duivel heeft een mondeling akkoord met Leeds United. Al kan hij plots toch bij Fenerbahçe SK blijven.

Het contract van Michy Batshuayi loopt op het einde van het seizoen af. Fenerbahçe SK heeft een optie om er een extra voetbaljaargang aan toe te voegen, maar de Turkse topclub liet de aanvaller enkele weken geleden al weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. 

En dat heeft de 56-voudig Rode Duivel ook gedaan. Volgens de Turkse media heeft Batsman een mondeling akkoord met Leeds United. De Engelse traditieclub strijdt momenteel om promotie naar de Premier League. Al is dat laatste géén voorwaarde voor Batshuayi. 

Enig probleem: Fenerbahçe heeft laten weten dat ze alsnog met hem verderwillen. De Turken kunnen onze 30-jarige landgenoot dan wel geen basisplaats garanderen, maar zien voor hem dan toch een toekomst in Istanboel.

Bovendien heeft Fener de touwtjes in handen. Leeds gaat namelijk uit van een vrije transfer, terwijl Fenerbahçe lastig kan doen en de optie in het contract kan lichten. Op die manier dient er toch een transfersom te worden betaald bij een mogelijke transfer. 

Waar speelt Michy Batshuayi volgend seizoen?

Voor de volledigheid: Transfermarkt schat de marktwaarde van Batshuayi op zo'n acht miljoen euro. Indien hij in Turkije blijft zou het alleszins een unicum betekenen. De aanvaller speelde sinds zijn tijd bij Standard - tussen 2011 en 2014 - nooit langer dan twee opeenvolgende seizoenen voor eenzelfde club.

Manuel Gonzalez

Leeds United \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.