Doet hij het seizoen nog uit? "Belgische competitie zal vrij snel te klein zijn voor hem"


Foto: © photonews 23 september 2024 17:00

KRC Genk raast als een trein door de competitie. Dat zal er sowieso ook voor zorgen dat bepaalde spelers tijdens de wintermercato in het uitstalraam staan.

Thorsten Fink heeft zijn ploeg helemaal op de rails in de Jupiler Pro League. KRC Genk staat op kop van de rangschikking en brengt heel goed voetbal.

Dat lukte het voorbije weekend tegen Dender zelfs zonder smaakmaker Matte Smets, die vorige week wat ziekjes was en gespaard werd door zijn trainer.

“Matte Smets heb ik 2 jaar geleden weten te debuteren bij STVV. Ik ben onder de indruk van de korte termijn waarin hij een leidersrol aannam, eerst bij STVV, nu bij Genk”, vertelt Stef Wijnants op Sporza.

Alles gebeurt precies zoals het moet: opbouw, passes… het werkt perfect. Ook fysiek heeft Smets een transformatie ondergaan. In de fitness kreeg hij de nodige body.

“Het is geen jonkie meer. Het gaat pijlsnel voor hem. Ze roepen dan dat hij bij de nationale ploeg moet zitten, maar dat is natuurlijk nog een ander verhaal”, gaat Wijnants verder.

Toch verwacht hij dat Smets niet lang voor Genk zal spelen. “Als hij zijn evolutie zo voortzet, zal de Belgische competitie vrij snel te klein zijn voor Matte Smets.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.