Mechelen, Tienen en deze zes teams maken nog kans op de Beker van België voor vrouwen


Foto: © photonews 23 september 2024 21:30

Vorig seizoen won Club YLA de Beker van België door in de finale OH Leuven te kloppen, ondertussen zitten we in de fase van de waarheid stilaan. En daarbij zou het wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

De teams van het hoogste niveau zijn dit seizoen met acht en zij komen er dus pas in voor de achtste finales. Er is bovendien nog een bijzondere nieuwigheid te noteren over het bekeravontuur van het seizoen dat er aan zit te komen.

Geen B-ploegen meer

Zo mochten de B-ploegen van alle teams niet langer meedoen. Daardoor zijn er vanuit de nationale lichtingen heel wat minder ploegen die deelnemen aan de zaak. De andere eersteklassers speelden dit weekend wel.

In de zogeheten zestiende finales gingen we op zoek naar acht teams die in de volgende ronde in de trommels terechtkomen met de teams uit de Super League. Alken was al zeker door een forfaitnederlaag van Aalst.

Nog zestien mogelijke eindwinnaars

Ex-teams uit de Super League WS Woluwe en KV Mechelen wisten zich ook te plaatsen, respectievelijk door met 0-2 bij Patro Eisden en 2-0 tegen Loenhout te winnen. Moldavo respecteerde ook de logica tegen La Louvière en won met 3-2, net als Tienen tegen Union SG: 5-0.

Herent wist te verrassen tegen Diksmuide Merkem Oostende en haalde uit met maar liefst 7-1, terwijl Olsa Brakel met 0-3 won bij Bilzen United. Bredene won met onder meer een hattrick van de onvermijdelijke Machteld Vandenbroucke met 3-5 bij Loyers. 

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.